Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Τεχνική Ημερίδα για την Παρακολούθηση και Διαχείριση Σχεδίων Κινητικότητας Σχολικής Εκπαίδευσης ΚΑ1 2018

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στην Αθήνα από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, και με την υποχρεωτική συμμετοχή των σχολείων των οποίων τα σχέδια κινητικότητας ατομικής επιμόρφωσης έχουν εγκριθεί, ημερίδα με θέμα τη διαχείριση και παρακολούθηση αυτών των σχεδίων.

Την ημερίδα προλόγισε ο κ. Φώτιος Αθανασόπουλος, Προϊστάμενος Δ/νσης Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών, ενώ οι υπεύθυνοι του προγράμματος Erasmus+ κα. Μαρία Ξαρχουλάκου, κ. Ελευθέριος Γαϊτανίδης και κ. Κων/νος Μαγγιώρος εμβάθυναν στους κανόνες διαχείρισης του προγράμματος.

Πριν το ελαφρύ γεύμα που δόθηκε προς τιμήν των παρευρισκομένων, παρουσιάστηκε η επιτυχής υλοποίηση ενός προγράμματος κινητικότητας του προηγούμενου σχολικού έτους από το 1ο Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας, ενώ οι εκπαιδευτικοί που παρεβρέθησαν είχαν τη δυνατότητα ερωταπαντήσεων με τους ομιλητές.

Οι εκπαιδευτικοί κ. Τέγας Χρήστος, Δ/ντής σχολικής μονάδας, και κ. Δαλαμήτρου Μαρία, εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας, έλαβαν μέρος στην ημερίδα ως εκπρόσωποι του 1ου Εσπερινού Γυμνασίου Πατρών.

Με το σύνθημα "Ανοίγει Δρόμους, Αλλάζει Ζωές", το πρόγραμμα Erasmus+ έχει φέρει την Ελλάδα στην 4η θέση στην Ευρώπη στη διάθεση επιμόρφωσης.  Βοηθάει στην εξωστρέφεια των σχολείων και των εκπαιδευτικών και χτίζει μια Ευρώπη ανθεκτική, ανταγωνιστική και συνεκτική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου