Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Ερωτηματολόγιο για τον σχολικό εκφοβισμό


Το σχολείο μας επιλέχτηκε και υλοποιεί πρόγραμμα Erasmus+ KA1 Σχολικής Επιμόρφωσης με τίτλο:

«Ευκαιρίες και κίνδυνοι σχολικής μονάδας: διαχείριση συγκρούσεων, επικοινωνία, σχολικός εκφοβισμός, σχολική διαρροή σε πολυπολιτισμικό περιβάλλον».   


Για την καλύτερη προετοιμασία του σχολείου μας (συλλογή δεδομένων, ερωτηματολόγιο για τον σχολικό εκφοβισμό στα Εσπερινά σχολεία της Αχαΐας), αποστείλαμε ερωτηματολόγιο στα εσπερινά σχολεία της Αχαϊας, το οποίο έχει αναρτηθεί στο σύνδεσμο:


Σκοπός του ερωτηματολογίου είναι να συλλέξει δεδομένα για τις περιπτώσεις σχολικού εκφοβισμού σε εσπερινά σχολεία του νομού μας.


Με την επιστροφή μας από τη Βαρκελώνη, όπου θα λάβει χώρα επιμορφωτικό σεμινάριο σχετικό με τη Διαχείριση Συγκρούσεων, τον Σχολικό Εκφοβισμό και τη Συναισθηματική Νοημοσύνη, και σε χρόνο που θα προσδιορίσουμε από κοινού και στο πλαίσιο της διάχυσης των αποτελεσμάτων της επιμόρφωσης θα κανονίσουμε τη διεξαγωγή ημερίδας όπου μπορούμε να σας παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα της έρευνας, καθώς και θεωρητική επισκόπηση του θέματος, αλλά και προτάσεις αντιμετώπισης των συγκρούσεων, τις οποίες θα έχουμε συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσής μας στη Βαρκελώνη.

Η Παιδαγωγική Ομάδα για το Erasmus+ 1ου Εσπερινού Γ/σιου Πατρών
·         Δαλαμήτρου Μαρία, ΠΕ 06
·         Μπέλλος Αθανάσιος, ΠΕ04
·         Νικολόπουλος Χρήστος, ΠΕ02
·         Τέγας Χρήστος, ΠΕ86

Το ερωτηματολόγιο που χρησιμοποιήθηκε βασίστηκε  στο πρωτότυπο Questionnaire for primary/older pupils (Elliott, M. (2011). The Essential Guide to Τackling Bullying.  p.197 – 199).
Είναι  εύχρηστο, σύντομο και κατάλληλο για μαθητές Γυμνασίου και  Λυκείου.

Ο προγραμματισμός, η προετοιμασία και η υλοποίηση έγιναν από τους:
Τέγα Χρήστο, ΜΒΑ, ΠΕ86/ΠΕ03, Διαπολιτισμικός Μεσολαβητής ΕΑΠ, Πιστοποίηση στην πρόληψη του Εκφοβισμού ΕΑΠ.
Δαλαμήτρου Μαρία, ΠΕ06, PhD Literature (University of Essex, UK)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου