Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Διάχυση προγράμματος Erasmus+ - Ενημέρωση συλλόγου διδασκόντων 1ου Εσπερινού Γυμνασίου Πατρών

Την Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου, και στο γραφείο καθηγητών του 1ου Εσπερινού Γυμνασίου Πατρών, έγινε ενημέρωση των διδασκόντων για τη διαχείριση συγκρούσεων και την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού από τους καθηγητές κ. Τέγα Χρήστο, κ. Μπέλλο Αθανάσιο και κα. Δαλαμήτρου Μαρία, έπειτα από σχετική επιμόρφωσή τους στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Προτάθηκαν συγκεκριμένες δράσεις για τη μείωση της βίας στο σχολείο και ο σύλλογος δεσμεύτηκε για την υλοποίησή τους.  Οι δράσεις αφορούν στη σύσταση επιτροπής Παρατηρητηρίου Βίας, στον ορισμό ομάδας εκπαιδευτικών ως διαμεσολαβητών στην επίλυση συγκρούσεων, αλλά και στην εκπαίδευση μαθητών ώστε να λειτουργήσουν οι ίδιο ως ομότιμοι διαμεσολαβητές (peer mediators) στην αντιμετώπιση κρουσμάτων βίας.  Ταυτόχρονα ο σύλλογος έκανε τον προγραμματισμό του για την υλοποίηση ομαδικών δραστηριοτήτων που θα ενισχύουν την ενσυναίσθηση στους μαθητές και θα ενδυναμώσουν το αίσθημα ασφάλειας εντός της σχολικής κοινότητας.

Η συζήτηση που ακολούθησε ανάμεσα στους διδάσκοντες έγινε με τη συνοδεία ισπανικών αλλαντικών, τα οποία γεύτηκαν και οι μαθητές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου